Πολιτικη & Οικονομια

Αναζητείται περίτεχνη διατύπωση που θα κρύβει την πώληση της ΔΕΗ

Και θα γίνει και δε θα λέγεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351240-728619.jpg

Κατάλληλη φραστική διατύπωση που να κατοχυρώνει και  ταυτόχρονα να κρύβει την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ και των ορυχείων θ΄αναζητηθεί σήμερα Τρίτη από τις 5 και μετά, ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τους "θεσμούς", που βρίσκονται από χτες ξανά στην Αθήνα. 

Επί της ουσίας η συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης στην Ενέργεια θεωρείται δεδομένη, περιλαμβάνοντας τα εξής: 

  • Εκποίηση παλαιών και νέων λιγνιτικών μονάδων που αντιστοιχούν περίπου στο 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ. Για το ποιές μονάδες θα μπουν στο προς πώληση πακέτο θα υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία στο επόμενο 6μηνο από κοινού με την Κομισιόν.
  • Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει έναρξη market test τον Σεπτέμβριο, νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017 που θα καθορίζει αριθμό και σύνθεση του πακέτου (ή πακέτων) μονάδων, και εφαρμογή της διαδικασίας πώλησης τον Ιούνιο του 2018.
  • Συνέχιση των δημοπρασιών ενέργειας ΝΟΜΕ, όχι μόνο ως υποχρέωση της ΔΕΗ, αλλά και όσων ιδιωτών αγοράσουν από αυτή λιγνιτικά εργοστάσια
  • Παραπομπή της πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων γι΄ αργότερα, ανάλογα με τις υπόλοιπες εξελίξεις (αποτέλεσμα του market test και αξιολόγηση του βαθμού αποτελεσματικότητας των NOME).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ