Πολιτικη & Οικονομια

Και φέτος η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Τι προβλέπεται από τη νέα τροπολογία 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349325-724785.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους Δασικούς Χάρτες, προβλέπονται σημαντικές διευκολύνσεις για τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους να άρουν την ακινησία του οχήματός τους για συγκεκριμένο διάστημα του έτους καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο διάστημα αυτό και όχι το σύνολο των τελών για ολόκληρο το έτος.

Σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να καταβάλουν μόνο ένα μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που εξαρτάται από το διάστημα που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματος τους και να παραλάβουν τις πινακίδες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι για την άρση της ακινησίας του ΙΧ για ένα μήνα θα πρέπει να καταβάλουν τα 2/12 του κόστους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για 3 μήνες τα 4/12 των τελών, ενώ για το όποιο υπόλοιπο διάστημα τα δωδέκατα που απομένουν συν 2/12.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως και πέρυσι, οι παραπάνω τρεις επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη. Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος.

 

Με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε για το ίδιο θέμα πέρυσι η ΑΑΔΕ,  ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ακριβή ημέρα της άρσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ