Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Επιβεβαίωσε τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

Επεσήμανε πως θα ψηφιστούν αντίμετρα το 2019 και το 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348534-723379.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε το σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς που θα έλθει αύριο το πρωί στο Eurogroup της Μάλτας, το οποίο προβλέπει μείωση των συντάξεων το 2019 κατά 1% του ΑΕΠ και μείωση του αφορολογήτου το 2020 επίσης κατά 1% του ΑΕΠ. 

Ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως θα ψηφιστούν αντίστοιχα και από 1% αντίμετρα το 2019 και το 2020.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως μετά από τα μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε θετική εξέλιξη αύριο στο Eurogroup» ενώ πρόσθεσε πως «το πλέον απίθανο σενάριο είναι οι εκλογές».

τζανακοπουλος από Enikos_gr

Ακόμα τόνισε πως δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της διαπραγμάτευσης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε προσχηματική τη στάση των θεσμών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά στην οικονομία και ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι εικονική, ενώ υποστήριξε πως ακόμη και η Κομισιόν παραδέχτηκε ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση δεν την έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάποιοι από τους δανειστές.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν το 2019 από τη στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Πάντως, την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικούς αξιωματούχους, το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα τη δέσμευση πως αν το 2018 οι προβλέψεις στα δημοσιονομικά δεν είναι καλές για το 2019, τότε η μείωση του αφορολογήτου θα μετακινηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή βίντεο: enikos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ