Πολιτικη & Οικονομια

Τέθηκε σε ισχύ ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347983-722202.jpg

Τέθηκε σε ισχύ ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας, ο οποίος κυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα, έπειτα από πρόταση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (π.δ. 10/2017 Α΄ 23).

Ειδικότερα, σημειώνεται πως με τον Κώδικα, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, θεσπίζονται για πρώτη φορά αρχές και κανόνες που διέπουν, κατά τρόπο δεσμευτικό, τις σχέσεις μεταξύ των καταναλωτών, των προμηθευτών και των ενώσεών τους, καλύπτοντας το σύνολο των εμπορικών κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η παρακολούθηση της τήρησης του Κώδικα έχει ανατεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή. Από τη μεριά του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές, τους προμηθευτές και τις ενώσεις τους, να ενημερωθούν για τον Κώδικα, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής ώστε να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους καθώς και τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης τυχόν διαφορών τους με απλές, γρήγορες και χωρίς κόστος διαδικασίες.

Διαβάστε εδώ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ