Πολιτικη & Οικονομια

Ο Bενιζέλος υπενθυμίζει στον Τσίπρα ότι θα έρθει και η σειρά του για εξεταστική (video)

«Προκλητικά ανιστόρητος» ο πρωθυπουργός είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347143-720664.jpg
ΑΠΕ

Με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή περί ευθύνης υπουργών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέκαλε τον πρωθυπουργό «προκλητικά ανιστόρητο» και είπε ότι «με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν το φαινόμενο αυτό, θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή».

«Άκουσα τον Πρωθυπουργό της χώρας, να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος. Προκλητικά ανιστόρητος.

Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, ισχύουν στη χώρα μας από το 1864.

Το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία διπλασιάσαμε το χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία. Ο δε νόμος ο εκτελεστικός περί ευθύνης υπουργών, που εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος ως Υπουργός Δικαιοσύνης,  από όλα τα κόμματα και από τον τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δια του κ. Κουβέλη.

Πρέπει να είναι όμως ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ. Τσίπρας, διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν το φαινόμενο αυτό, θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ