- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θεοδωράκης: Ο Παπαντωνίου έχει 3 λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες
«Ναι» από το Ποτάμι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέροντας: «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του». Παράλληλα, ζήτησε από τον πρώην υπουργό να απαντήσει τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έχουν γίνει, τονίζοντας ότι η ύπαρξη αυτών των λογαριασμών οδήγησε στη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Ο επικεφαλής του Κινήματος στη συνέχεια τόνισε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει «ναι» στη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και οι βουλευτές του θα προσπαθήσουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε κάθε υπόθεση που έχει οσμή σκανδάλου.
«Εξοπλισμοί, μίζες, πολυτελή σπίτια, διαφυγή στο εξωτερικό, δικαστήρια και τελικά κουκούλωμα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στην ελληνική ιστορία. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι κάτι δεν πάει καλά με τις προανακριτικές και τις εξεταστικές επιτροπές καθώς έχουν υπάρξει 41 σε 43 χρόνια και μόνο 4 παραπομπές. «Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, με την ατιμωρησία να είναι εξασφαλισμένη».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγνώρισε την πιθανότατα όλη αυτή η συζήτηση να είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού την κοινής γνώμης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τόνισε ότι είναι αφορμή να προβληματιστούμε για την άμυνα της χώρας, αναφέροντας τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Πρέπει να πάψουμε να αγοράζουμε όπλα μόνο για τις μίζες ή για δημόσιες σχέσεις, όπλα που αγοράζονται και δεν χρειάζονται» ανέφερε και παράλληλα ζήτησε κατάργηση του πελατειακού κράτους στο στράτευμα αλλά και αξιοκρατικές απολαβές αντί για ντροπιαστικούς μισθούς στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στον Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, και υπήρξε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Ο κ. Κοτσακάς δεν νιώθει την ανάγκη να πει ούτε μια λέξη όλα αυτά τα χρόνια για τα λεφτά που κατέληγαν σε τσέπες πολιτικών;» αναρωτήθηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.