Πολιτικη & Οικονομια

«Ντου» των οικονομικών ελεγκτών σε παραλιακή πίστα: Κατέσχεσαν 30.000 ευρώ

Το κέντρο έκοβε αποδείξεις, αλλά δεν απέδιδε τον ΦΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346671-719764.jpg

Ολονύχτιο έλεγχο έκαναν οι «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε μεγάλη παραλιακή πίστα, όπου εμφανίζονται δύο πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με το newsit.gr, στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου οκτώ ελεγκτές εμφανίζονται στο κέντρο παριστάνοντας τους πελάτες, παρακολουθώντας αν το κατάστημα κόβει αποδείξεις. Δύο ώρες αργότερα, φτάνει και ο δικαστικός επιμελητής. Τότε, ξεκίνησε επίσημα ο έλεγχος, οι 8 ελεγκτές και ο ένας δικαστικός επιμελητής ξεσκόνισαν ταμειακές μηχανές, βιβλία, παραγγελιοληψίες και όλα τα βρίσκουν σωστά, καθώς το κέντρο έκοβε όλες τις αποδείξεις.

Ωστόσο, η επιχείρηση «ξεχνούσε» να αποδώσει τον ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να χρωστά στην Εφορία 1,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, οι ελεγκτές κατέσχεσαν τα βιβλία, καθώς και τις εισπράξεις της βραδιάς, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε περίπου 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το newsit.gr μένει να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές που γίνονταν μέσω POS πήγαιναν σε λογαριασμό του καταστήματος ή σε κάποιο άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, γιατί όπως λένε οι ελεγκτές έχει διαπιστωθεί ότι τα POS λειτουργούν κανονικά, αλλά τα χρήματα κατατίθενται σε άλλους λογαριασμούς.

Θα ελεγχθεί επίσης αν επιχείρηση έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015, διότι υπάρχουν υπόνοιες πως το έχει αμελήσει και αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ