Πολιτικη & Οικονομια

Αλλαγές προαναγγέλλει στα βιβλία Ιστορίας ο Κώστας Γαβρόγλου

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας σε ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344177-715303.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Την επικείμενη αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας, αλλά και τη σταδιακή κατάργηση του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού της εκπαίδευσης, εκτός των αλλαγών που θα προκύψουν για το λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε, μιλώντας το Σάββατο, σε ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Το ΙΕΠ θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «ευκαιρία» το να «μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία».

«Βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας», με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, αλλά και στο σχολείο, υποστήριξε.

«Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι θεσμοί μέσα στους οποίους καλλιεργήθηκε ο βιβλιοκεντρικός πολιτισμός», τόνισε, επισημαίνοντας πως αν και η μετάβαση δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα σε βάθος λίγων δεκαετιών, οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τώρα, θα αποτελέσουν τα πρώτα στάδια της αλλαγής.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής στο λύκειο, λέγοντας ότι «οι δύο τελευταίες τάξεις του εκφράζουν μια κοινωνική παθογένεια» και την ανάγκη «αποδραματοποίησης» των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ