Πολιτικη & Οικονομια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπάει τόσο τους φτωχούς, ώστε θέλει να τους πολλαπλασιάσει»

Χειμαρρώδης Σταύρος Θεοδωράκης 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343196-713654.jpg

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπάει τόσο τους φτωχούς, ώστε θέλει να τους πολλαπλασιάσει». Αυτή η φράση, ειπωμένη για τους συνταξιούχους και τους άνεργους, ήταν η πιο χαρακτηριστική απ’ όσες είπε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο «Action 24» και τον Γιάννη Πολίτη, αλλά και στους Σπύρο Μουρελάτο, Κατερίνα Παναγοπούλου και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Χειμαρρώδης και απολαυστικός ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για όλα. Μερικές από τις κυριότερες τοποθετήσεις του: 

  • Για την καθυστέρηση με θεσμούς - αξιολόγηση: «Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι χειρότερα για τη χώρα. Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει για δύο λόγους. Από τη μια όταν είσαι ασθενικός, όπως είναι η οικονομία μας, ο χρόνος μετράει εναντίον σου, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι η οικονομία της χώρας μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα πνίγεται. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση κάνει λάθος καθυστερώντας»
  • Για τα λεγόμενα αντίμετρα που υποτίθεται ότι θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή: «Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί ένα δικό του λεξικό οπότε δεν ξέρουμε τι εννοεί όταν λέει ότι θα φέρει αντίμετρα. Μπορεί να μιλάει για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις και τελικά να αυξήσει τους φόρους». Το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που έχουν διαπραγματευτεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  • Αν η κυβέρνηση «απειλήσει» με εκλογές: Αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο εκβιασμού, σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο ανηθικότητας και ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. 
  • Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς τις εκλογές: Δε λέει πότε τις θέλει,  πριν ή μετά την αξιολόγηση, πριν ή μετά την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
  • Για τη μελλοντική κυβέρνηση: Να είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Χρειάζεται ηγεσία είκοσι αποφασισμένων ανθρώπων της δουλειάς. «Δε θα μας σώσουν τα παιδιά που έχουν έρθει από τα ξένα πανεπιστήμια αν αναλάβουν όλα τα υπουργεία. Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στην κυβέρνηση και άνθρωποι των δημοσίων σχολείων. Η ενιαία ταυτότητα των ανθρώπων που πρέπει να κυβερνήσουν τη χώρα είναι η λογική και τα πολλά μεροκάματα. «Δεν δέχομαι ούτε ανθρώπους που έρχονται από πολιτικά τζάκια, ούτε  ήταν στα κόμματα και δεν έχουν δουλέψει».
  • Για τη νέα γενιά που φεύγει στο εξωτερικό: «Οι νέοι αυτοί διώχνονται από την Ελλάδα από το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού δεν ανήκουν στο κομματικό τους ακροατήριο και χωρίς την προσφορά των ανθρώπων αυτών δεν μπορεί αναγεννηθεί η Ελλάδα».
  • Για τη γιγάντωση του κομματικού κράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Πρέπει να απολύσουμε τους εγκάθετους του κομματικού κράτους από το Δημόσιο και να βρούμε τη μέθοδο αξιολόγησης του δημοσίου υπαλλήλου με βάση τη δουλειά και όχι την ψήφο του. Να καταργηθεί ο νόμος Τσοχατζόπουλου και να πάψουν τα υπουργικά γραφεία να είναι πολιτικά γραφεία με δεκάδες μετακλητούς υπαλλήλους». 
  • Πού απαιτείται επιπλέον προσωπικό: Το Δημόσιο έχει ανάγκη περισσότερους νοσηλευτές και δικαστικούς υπάλληλους.  
  • Για την ΕΡΤ: Το κλείσιμό της ήταν λάθος, γιατί πρέπει να υπάρχει ζωντανή μεγάλη δημόσια τηλεόραση. Όχι όμως  ένα κομματικό παραμάγαζο όπως τώρα, και ειδικά στο ενημερωτικό κομμάτι, όπου «υπάρχει η λογική να ευχαριστήσουμε τους αφεντάδες της κυβέρνησης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ