Πολιτικη & Οικονομια

Ο Βούτσης (υποτίθεται ότι) διαψεύδει τις κρυφές φοροαπαλλαγές

Αφορούν βουλευτές και ευρύτερο πολιτικό προσωπικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343032-713216.jpg

Απάντησε χωρίς ν΄απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στην καταγγελία, που ξεκίνησε από δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" σήμερα Τρίτη, ότι η Βουλή τον περασμένο Μάη είχε ψηφίσει στα μουλωχτά, "χαμένη" μέσα σε τεράστιο νομοσχέδιο, τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης μέχρι 2.000 ευρώ για πολιτικούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διοικητές και μέλη ΔΣ ΝΠΔΔ και μέλη Ανεξάρτητων Αρχών.

Ο κ. Βούτσης, παρακάμπτοντας το θέμα, είπε απλά τη μείωση δεν το είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι βουλευτές κι ότι είναι ζήτημα γενικότερης δημοσιονομικής ρύθμισης, όπως επίσης και πολλά άλλα σχετικά με τη Βουλή, αλλά άσχετα με το τι είχε ψηφίσει τότε η κυβερνητική πλειοψηφία. Λεπτομερέστερα, δήλωσε:

  • «Η διάταξη αυτή είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή»
  • «Δεν πρόκειται περί  σκανδαλώδους ρύθμισης, που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και τα μέλη των Ανεξάρτητων  Αρχών και άλλους. Είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο Οικονομικών, το Δημόσιο Λογιστικό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν διαμορφώσει»
  • Η  Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132, ενώ περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες
  • Η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της, με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κλπ
  • «Είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα ... καιι  να χαϊδεύουμε μια αντιπολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ