Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα»

Η «σκιώδης κυβέρνηση» φοβάται το 4ο μνημόνιο που έρχεται από την «πίσω πόρτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342874-712865.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα.

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αρνήθηκε ότι το κόμμα του με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή». «Όπου και αν βρεθούμε, λέμε να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει το πατριωτικό μας καθήκον», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες ο κ. Τσίπρας». Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε πίσω στο χρόνο όταν ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον κόσμο να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και στήριζε θερμά το κίνημα «Δεν Πληρώνω». «Ο πιο ανεύθυνος δημαγωγός δεν δικαιούται και να βγάζει γλώσσα από πάνω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ