Πολιτικη & Οικονομια

Η «σκιώδης κυβέρνηση» συνεδριάζει για αξιολόγηση και εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει «κατευθυντήριες «γραμμές» προς όλους τους τομεάρχες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342856-712840.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση όλων των μελών της «σκιώδους κυβέρνησης». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τις νέες  κατευθυντήριες «γραμμές» προς τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ πληροφορίες από την Πειραιώς υποστηρίζουν ότι το αίτημα για εκλογές δεν εγκαταλείπεται.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη το αίτημα για εκλογές παραμένει στο τραπέζι, αλλά  αποσυνδέεται από την αξιολόγηση, η οποία, σύμφωνα με τη ΝΔ «πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, με τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες».

Δυσαρεστημένη, αλλά και δικαιωμένη δηλώνει η ηγεσία της ΝΔ από την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.  «Η καθυστέρηση, την οποία έκανε η κυβέρνηση για εσωκομματικούς λόγους, εξέθρεψε τις υπερβολικές σε πολλά σημεία, απαιτήσεις των δανειστών», επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν το δημοσιονομικό πακέτο, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα τις εξετάσεις και ενδεχομένως θα στηρίξει ορισμένες. Αν πάλι η συμφωνία έρθει στη Βουλή με τη μορφή του ενός άρθρου, τότε η ΝΔ θα την καταψηφίσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ