- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδωνις: Ο Τσίπρας διόρισε τους διαδηλωτές στο Δημόσιο
Και άλλα στοιχεία από μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία
Με μεγάλη άνεση και καλή σκηνική παρουσία, μιλώντας στα αγγλικά σε ακροατήριο κατά κύριο λόγο Ελλήνων του Λονδίνου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης εκφώνησε χτες Πέμπτη στο London School of Economics (LSE) μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χωρίς μασημένα λόγια ομιλία, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκαν οι κυβερνώσες ελίτ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Τα πιο αξιοσημείωτα:
- Δεν υπάρχουν τόσοι διαδηλωτές στους δρόμους όπως επί Σαμαρά, «γιατί ο Τσίπρας τους διόρισε στο Δημόσιο»
- «Εκείνοι οι άνθρωποι που έκαιγαν την Αθήνα τη νύχτα της ψήφισης του PSI έχουν γράψει στη σελίδα 52 του προϋπολογισμού τους, τώρα, ότι χωρίς το PSI η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει»
- Η πρωθυπουργία του Τσίπρα έχει τουλάχιστον κάνει ένα θετικό για τη χώρα: «σκότωσε το μύθο της Αριστεράς»
- Στην «τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης» που οι αριστερές ιδέες είχαν ηγεμονικό ρόλο, μετά από την πρωθυπουργία Τσίπρα πλέον «θα ντρέπεται κανείς να λέει ότι είναι αριστερός λόγω των ψεμάτων, λόγω της διαφθοράς (όπως με τον Καλογρίτσα) ή λόγω των κακών χαρακτήρων (π.χ. Πολάκης}
- Η επικείμενη πρωθυπουργία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα μεταμορφώσει «πραγματικά γρήγορα» την Ελλάδα
- Ο πρωθυπουργός αγαπάει υπερβολικά την εξουσία. «Θα πάθει τρομερά προσωπικά προβλήματα όταν χάσει την καρέκλα»
- Αλλά αυτή η αγάπη για την καρέκλα θα κάνει τον πρωθυπουργό να κλείσει την αξιολόγηση και να αποδεχθεί «οτιδήποτε του ζητήσουν οι πιστωτές»
- Μια κακή συμφωνία, όπως αυτή που μάλλο θα κλείσει η κυβέρνηση, είναι προτιμότερη από τη μη συμφωνία, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε χρεοκοπία τον Ιούλιο και έξοδο από το ευρώ
- «Ακόμα και αυτοί που σήμερα ζητούν δραχμή θα μπουν στο σπίτι του (Σ.Σ. του Τσίπρα), αν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα και υποστούν τις συνέπειες – και ο Τσίπρας είναι αρκετά έξυπνος να το καταλαβαίνει αυτό».
- Οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα,γιατί τον Ιούλη του 2018 μάλλον θα έχει υπάρξει επέκταση του προγράμματος ή νέο πρόγραμμα διάσωσης
- Όπως φάνηκε από το υπουργείο Υγείας (Σ.Σ. επί υπουργίας του), αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν γρήγορα αποδίδουν.
- Αντώνης Σαμαρας: Κάθε φορά που πήγαινε να κάνει κάτι θετικό χιλιάδες διαδηλωτές «εκβίαζαν» την κυβέρνηση απειλώντας ότι «όταν έρχονταν στην εξουσία θα τους έβαζαν φυλακή».
- Πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων αρνήγθηκε να δει πως το ελληνικό κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα παρήγαγε.
- Η χώρα δε βγήκε από τη κρίση όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες επειδή οι Έλληνες δεν πίστεψαν στις μεταρρυθμίσεις, η κοινωνία διαιρέθηκε από τη συνθηματολογία περί «γερμανοτσολιάδων» κι επικράτησε ο λαϊκισμός. «Δεν ήταν το πρόγραμμα το πρόβλημα, αλλά εμείς», αν ακι οι πιστωτές «δεν είναι οι καλοί της υπόθεσης»
- Τσίπρας και Σώρρας «δε διαφέρουν τόσο πολύ», αφού οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης δεν απέχουν πολύ από τα περί εσόδων από τη διαστημική τεχνολογία του Απόλλωνα. «Προβλέπω ότι ο κ. Σώρρας θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ίσως στη φυλακή, διότι έχει φάει λεφτά από κόσμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.