- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέρνουν το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο
«Δεν ψηφίζουμε τίποτα. Ο Τσίπρας θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη»
«Τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει «τα μέτρα Τσίπρα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Για άλλη μια φορά μίλησε για άμεση προσφυγή στις κάλπες, τις οποίες δεν συνέδεσε με την έκβαση της αξιολόγησης.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπραγματευόταν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. «Ο κίνδυνος να χάσουμε το QE είναι μεγάλος», είπε και εκτίμησε ότι η προθεσμία για συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου είναι επισφαλής.
Για τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής: «δεν ψηφίζουμε τίποτα, δεν ψηφίζουμε το όλο δημοσιονομικό πακέτο. Ο κ. Τσίπρας θα φέρει το βάρος μόνος του. Θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη».
Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις δεσμεύσεις της χώρας. «Θα κάνουμε ειλικρινή διάλογο με τους πιστωτές μας και θα διεκδικήσουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα γιατί είμαστε πιο αξιόπιστοι».
Ερωτηθείς για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο ανέφερε ότι «στη συνομιλία που είχα με Μέρκελ και Σόιμπλε ξεκαθάρισα ότι δεν είναι δυνατόν να επανέρχεται η συζήτηση για Grexit, διεκδίκησα τη συμμετοχή στο QE».
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και διερωτήθηκε «τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός». Ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές που προσέρχονται με υπερβολικές απαιτήσεις «αλλά όταν είμαστε αναξιόπιστοι τους δίνουμε το δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κυβέρνηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.