Πολιτικη & Οικονομια

Η λιτότητα παραμένει

Ευ Τσακαλώτος: Δεν τελείωσε η λιτότητα  - Υφεσιακό το πλαίσιο των μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342256-711479.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε η τοποθέτηση  του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατά την ομιλία του  στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, σχετικά με το αν τελείωσε ή όχι η λιτότητα στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση ούτε και λέει ότι τελείωσε η λιτότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών κατά τη δευτερολογία του, αδειάζοντας  όσους επέλεξαν να πανηγυρίσουν μετά τη λήξη του τελευταίου Eurogroup.

«Είπε ο Ντέισελμπλουμ ότι από τη λιτότητα αλλάζει η ατζέντα. Ότι έχουμε ένα υφεσιακό περιοριστικό πλαίσιο - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία - δεν το έχει αρνηθεί κανείς υπουργός της Ε.Ε.», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι αυτή την ώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τα αντίμετρα που μπορεί να προτείνει. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. στις αναφορές του κ. Τσακαλώτου. «Αδειάζει ο Τσακαλώτος το Μαξίμου,  «από τα πανηγύρια στην ήττα», έγραψε αρχικά εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Η απάντηση του Μαξίμου δεν άργησε επίσης: :«Η αμηχανία της ΝΔ κάθε μέρα γίνεται και πιο έκδηλη». 

Στον πόλεμο ανακοινώσεων έλαβε μέρος  και ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος μέσω twitter «Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίας Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που τις διαδίδουν».

Βάλλοντας ευθέως κατά της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει σε διαδοχική ανάρτησή του: «Η Νέα Δημοκρατία στήνει δημοσιεύματα και στη συνέχεια σπεύδει να σχολιάσει: Συμφωνία Αλήθειας!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ