Πολιτικη & Οικονομια

Από τα μέσα Μαρτίου και βλέπουμε η συζήτηση για την Εθνική Πινακοθήκη

Ελέω απουσίας της Κονιόρδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342222-711414.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή ΔΗΣΥ υπεύθυνης Πολιτισμού, για τον κίνδυνο ματαίωσης του έργου επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, αναβάλλεται αορίστως με ευθύνη της υπουργού Πολιτισμού, η οποία μόλις σήμερα δήλωσε ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η βουλευτής, «από το γραφείο της υπουργού, τρεις μόλις ημέρες προ της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή – που έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, ενημερώθηκε η βουλευτής, ότι η κα Κονιόρδου θα απουσιάζει στο εξωτερικό και επιστρέφει το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ όλη την επόμενη εβδομάδα θα απουσιάσει και πάλι σε ταξίδι στην Αμερική.

Ζητήθηκε από το γραφείο της η κατανόηση της βουλευτού και ο προσδιορισμός εκ νέου της Επίκαιρης Ερώτησης -που στο μεταξύ θα έχει σιτέψει – για το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας, δηλαδή περί τα μέσα Μαρτίου και βλέπουμε. Η κυρία Υπουργός απουσιάζει γενικώς. Το έργο των καθυστερήσεων παίζεται για τρίτη συνεχόμενη φορά!

Θυμίζουμε ότι η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου είχε κατατεθεί την 23 Φεβρουαρίου 2017 μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την Εθνική Πινακοθήκη και το αίτημα της εργολήπτριας εταιρείας (ΑΚΤΩΡ) προς την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων Μνημείων), για διάλυση της εργολαβίας.

Θυμίζουμε ότι στις 29 Ιανουαρίου 2017 έληξε ακόμη μία παράταση έργου χωρίς να έχει ξεκινήσει η ροή χρηματοδότησής του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύνολο των εργασιών,

Θυμίζουμε ότι , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζητεί δικαιολογημένα εγγυήσεις για τη λειτουργία της ανακαινισμένης Πινακοθήκης, καθώς δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η οριστική μουσειολογική μελέτη.

Θυμίζουμε τέλος στην κα Υπουργό τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής (άρθρα 129- 132Α του ΚτΒ) «Επίκαιρες ερωτήσεις»: Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά…… Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών. Τέλος άρθρο 131παρ.2 “Αν για εξαιρετικούς λόγους, ιδίως λόγω κωλύματος του βουλευτή που υπογράφει ή του αρμόδιου υπουργού,…. δεν μπορεί να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση…” κλπ

Βέβαια, θα πει κανείς τόσο καιρό βλέπουμε την Εθνική Πινακοθήκη περιτριγυρισμένη από γερανούς και σκαλωσιές τώρα μας έπιασε η βιασύνη; H απάντηση είναι ότι τώρα θα έπρεπε – μετά από παρατάσεις – να παραδίδεται ένα έργο που όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά τα βρόντηξε και ο εργολάβος, με αποτέλεσμα είτε να μείνει ένα εργοτάξιο κουφάρι να το θαυμάζουν οι επισκέπτες του Χίλτον για καλημέρα μαζί με τον “Δρομέα”, όλοι οι τουρίστες και φυσικά όλοι οι Αθηναίοι που συνήθισαν να κοιτάζουν χωρίς να βλέπουν, είτε να συνεχίσει με καθυστερήσεις και φυσικά τεράστιες αποζημιώσεις στην εργολήπτρια εταιρία που έχει αράξει εκεί τους γερανούς της να λιάζονται αφού δεν έχουν αντικείμενο εργασιών.

Αλλά αφού η αρμόδια υπουργός θεωρεί τα ταξίδια στο εξωτερικό ότι αποτελούν εξαιρετικούς λόγους κωλύματός της, εμείς τί να πούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice
Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice για το μέλλον της βιομηχανίας και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσθέτει ένα νέο ορόσημο στις δράσεις του με την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.