Πολιτικη & Οικονομια

Αν θέλαμε, θα είχαμε πατήσει στα Ίμια, λέει ο Τσαβούσογλου

Ζητεί και πάλι την έκδοση των 8 στρατιωτικών 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342012-710979.jpg

Προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «αν το καθήκον του αρχηγού του τουρκικού γενικού επιτελείου ήταν να πατήσει στα Ίμια, θα το είχε κάνει». Είχε προηγηθεί αναφορά του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος, με αφορμή την παρουσία της τουρκικής φρεγάτας σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου, είχε δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς των οποίων την έκδοση ζητεί η Άγκυρα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Σημείωσε ότι αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό δεν μας προκαλεί απορία», καθώς «ο επικεφαλής του κουρδικού PKK είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Μ. Τσαβούσογλου είπε ότι «πίσω από όλα τα βάσανα και τις αιματοχυσίες βρίσκονται οι ενέργειες των ανθρώπων που ονειρεύονται την Ένωση (με την Ελλάδα)».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ