- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πυρ ομαδόν» δέχτηκε ο Ευ. Τσακαλώτος από την αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα του Eurogroup
Με επιχείρημα ότι δεν απέσπασε καμιά δέσμευση για ποσοτική χαλάρωση και χρέος
Η κυβέρνηση πέτυχε μόνο να γυρίσουν οι θεσμοί εκχωρώντας μείωση αφορολόγητου και συντάξεων και χωρίς να συμφωνήσει για ποσοτική χαλάρωση και χρέος, καταλόγισαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων στον Ευ. Τσακαλώτο.
«Δεν θεωρώ ότι είναι άσχετη η παρουσία σας εδώ σήμερα από το ότι υπεβλήθη σχετικό αίτημα για ενημέρωση από τη ΝΔ» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ενώ του καταλόγισε, και μετά τη σημερινή του τοποθέτηση, ασαφή ενημέρωση.
Επίσης, ο κ. Δένδιας είπε πως στο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος τοποθετούνταν περί των «κόκκινων» γραμμών και έλεγε πως μείωση αφορολόγητου και μείωση συντάξεων δεν θα γίνουν δεκτά με τίποτα. «Τώρα σύμφωνα με τις ενδείξεις τα έχετε δεχθεί επί της αρχής και αυτό που θα κάνετε είναι να συζητήσετε τα ποσά» υπογράμμισε προς τον κ. Τσακαλώτο
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ότι η κυβέρνησή στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ τα έδωσε όλα, χωρίς καν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί μεσοπρόθεσμα απαράδεκτα υψηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων και φαίνεται να υιοθέτησε –και δεν το διαψεύδει– την προληπτική νομοθέτηση απαράδεκτων μέτρων.
«Ο κ. Τσακαλώτος, όπως γράφουν, δεν εξαφανίζεται, είναι εδώ, αυτό όμως που εξαφανίζεται όλο και περισσότερο είναι το λαϊκό εισόδημα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, και τόνισε ότι η όποια συμφωνία «είναι συνέχεια του τρίτου μνημονίου». Απευθυνόμενος δε στα άλλα κόμματα, διερωτήθηκε «γιατί κάνετε έτσι οι υπόλοιποι, δεν ξέρατε τι ψηφίζατε όταν ψηφίζατε το τρίτο μνημόνιο;»
«Σήμερα μάθαμε πως τα βατράχια την πληρώνουν όχι μόνον όταν τα βουβάλια τσακώνονται, αλλά και όταν τα βουβάλια συμφωνούν» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, όταν ανέβηκε με τη σειρά του στο βήμα για να σχολιάσει την ομιλία του υπουργού Οικονομικών.
«H αποτυχημένη διαπραγμάτευση Τσακαλώτου οδήγησε τους δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ευρωπαίους, να μεταθέσουν για αργότερα τόσο την ελάφρυνση του χρέους όσο και την ποσοτική χαλάρωση» υπογράμμισε και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ευθέως πόσο χαμηλά θα ρίξει το αφορολόγητο, πόσο θα μειώσει και άλλο τις συντάξεις και ποια σκληρά μέτρα πρόκειται να προνομοθετήσει κατά παράβαση του Συντάγματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.