Πολιτικη & Οικονομια

Μαχαίρι στο «Τάμα του Έθνους» από Κ. Μητσοτάκη

Την ερώτηση  κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές της ΝΔ, μαζί με τους Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340787-708874.jpg

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αποσυρθεί το «Τάμα του Έθνους», η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές της ΝΔ, μαζί με τους Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο.

Η ερώτηση αφορούσε στην υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.

Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας, να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».

Υπενθυμίζεται ότι την ερώτηση είχαν υπογράψει οι βουλευτές της ΝΔ: Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ