Πολιτικη & Οικονομια

FT: «Η Ελλάδα είναι πιο άρρωστη από ποτέ»

Ο Έλληνας «ασθενής» τον Μάιο κλείνει 8 χρόνια στο νοσοκομείο για οικονομικά τραυματισμένες χώρες της Ευρωζώνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340456-708042.jpg

«Η Ελλάδα είναι πιο άρρωστη από ποτέ και η αγωνία της όλο και μεγαλώνει», είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, το οποίο παρομοιάζει τη χώρα με ασθενή που σε λίγο κλείνει οκτώ χρόνια νοσηλείας στο νοσοκομείο των οικονομικά τραυματισμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Το άρθρο ξεκινά από το 2001 τότε που η Ελλάδα υιοθετούσε το ευρώ και έμπαινε στο κλαμπ της ενιαίας νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνει μια στάση στο Καστελόριζο του με το πρώτο από τα τρία πακέτα διάσωσης, ύψους 260 δισ. ευρώ και φθάνει στο 2017 θεωρώντας δεδομένο το τέταρτο μνημόνιο και το «νέο πρόγραμμα βοήθειας τον επόμενο χρόνο».

Οι F.T. προβλέπουν ότι «η Ελλάδα θα κερδίσει μια ανεπιθύμητη διάκριση έως το τέλος του 2019: να έχει περάσει την ύπαρξή της στην Ευρωζώνη, κυρίως σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας».

Το άρθρο αναφέρεται στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, όπου ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. «Μίλησε σαν η Ελλάδα να υποφέρει όχι για να ανακτήσει την υγεία της, αλλά για να βελτιώσει τη φήμη των γιατρών της», σχολιάζει ο δημοσιογράφος και συμπληρώνει: «Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι τσακώνονται δίπλα στο κρεβάτι της Ελλάδας για το ποια θα είναι η επόμενη θεραπεία που θα συνταγογραφήσουν».  «Οι δανειστές πιθανότατα θα κάνουν έναν συμβιβασμό και ο ασθενής δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να καταπιεί τους όρους τους», καταλήγει το δημοσίευμα των Financial Times.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.