- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή για την άρση ασυλίας της Αυλωνίτου
Κατηγορείται ότι έμπηξε τα νύχια της σε διευθυντή του ΟΑΚΑ
Ένταση σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου, ύστερα από μήνυση που της είχε υποβάλει ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρος Χάντζος για πρόκληση σωματικής βλάβης από ξυλοδαρμό.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για απίστευτο επεισόδιο που χρονολογείται από το 2012, όταν η κα Αυλωνίτου δεν ήταν καν βουλευτής.
Οι δύο πρωταγωνιστές αλληλομηνύθηκαν, ενώ η μηνυτήρια αναφορά του κ. Χάντζου που εξετάστηκε από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής υποστηρίζει ότι η κυρία Αυλωνίτου χειροδίκησε εναντίον του, γδέρνοντάς τον με τα νύχια της αρχικά και εν συνεχεία απωθώντας τον με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, τότε η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Ωστόσο, μετά την εκλογή της η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής της ασυλίας. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εξηγήθηκε πως η υπόθεση δεν αφορά την τέλεση άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων και ως εκ τούτου πρέπει να επιστραφεί στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος φέρεται να πρότεινε να μην γίνει ψηφοφορία επί του θέματος ώστε να διερευνηθεί αν ο μηνυτής είχε πολιτικά κίνητρα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση καθώς την επίμαχη περίοδο η Ελένη Αυλωνίτου δεν ήταν βουλευτής και κατηγορείται για αδίκημα που δεν έχει σχέση με την πολιτική της ιδιότητα.
Η ίδια η Ελένη Αυλωνίτου αρχικά είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία διότι η μήνυση έγινε με πολιτικά κριτήρια και ενημέρωσε πως και η ίδια έχει μηνύσει τον καταγγέλλοντα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η δίκη θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία της για λόγους ισονομίας.
Ακολούθησε έντονη συζήτηση διάρκειας δύο ωρών. Στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Τάσος Κουράκης ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας. Όμως ο Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε να εξεταστεί αν μπορεί η Επιτροπή να προστατεύει βουλευτές που διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα. Η πρόταση Παρασκευόπουλου έγινε δεκτή, παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα πέντε διαμερίσματα ενός Ρώσου λαθρεμπόρου καυσίμων το 1984 μέχρι τον πύργο της Μόσχας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν την παράταξη στις εθνικές εκλογές
Η αποκαλυπτική έρευνα των Μιχάλη Νικηφόρου, Βλάσση Μίσσου, Χρήστου Πέρρου και Νικόλαου Ροδουσάκη
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεχτικά τα επεισόδια στη Γαλλία
Αιχμές του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι είπε για τα νέα μέτρα στήριξης
Γιατί η φθορά της κυβέρνησης δεν μετατρέπεται αυτόματα σε πολιτικό κέρδος για τους αντιπάλους της
Το τηλεφώνημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ανυποψίαστο υπάλληλο υπενθυμίζει ότι δημοκρατία δεν είναι μόνο θεσμική αρχιτεκτονική, αλλά και διαπροσωπική σχέση
Πριν από τα Χριστούγεννα η πρώτη πληρωμή
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.