Πολιτικη & Οικονομια

Το ΔΝΤ συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα - Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του

Δεν προσδιόρισε τον χρόνο κατά τον οποίο το Ταμείο θα λάβει την απόφαση για χρηματοδοτική του συμμετοχή ή μη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338336-703782.jpg
EPA

Μιλώντας σε προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, υπογράμμισε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης εξαρτάται πρωτίστως από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί και μετά τη συνάντηση που είχε η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε στο Νταβός.

 

Πάντως, ο κ. Μάρεϊ δεν προσδιόρισε τον χρόνο κατά τον οποίο το ΔΝΤ θα λάβει την οριστική του απόφαση για τη χρηματοδοτική του συμμετοχή ή μη, στο ελληνικό πρόγραμμα. Αρκέστηκε μόνο στο να εκφράσει την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

 

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, καθώς και τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο του αρθρ.4, θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ