Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι για το πόρισμα της Εξεταστικής: Πότε θα δώσουν απαντήσεις τα υπερχρεωμένα κόμματα εξουσίας;

Γιατί και πώς πήραν τα δάνεια; Τι τα έκαναν; Θα τα αποπληρώσουν;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337882-702674.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Για «αμείλικτα ερωτήματα» που μένουν αναπάντητα από τα κόμματα εξουσίας έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του εν όψει του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ.

«Η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων ήταν τελικά διαφωτιστική για τους πολίτες και τους νέους πολιτικούς που θέλουν να μάθουν πώς γινόταν η "δουλειά". Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με τα κόμματα εξουσίας. Τα παλαιότερα αλλά και τα νέα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη  ΝΔ (που χρωστάνε μαζί 400 εκ.€) τα ερωτήματα είναι σαφή:

·         Γιατί και πώς τα πήραν;

·         Τι τα έκαναν;

·         Πώς και πότε θα τα αποπληρώσουν;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει σαφώς λιγότερα (8 εκ.€) το ερώτημα είναι αν δικαιούται να εξεγείρεται όταν και  ο ίδιος ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές και σπατάλες  και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο (βλ. επιστολές κ. Τσίπρα προς τράπεζες για δάνεια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗΣ). Βάδισε στα χνάρια  του παλιού συστήματος, απλώς ΔΕΝ πρόλαβε να χρεωθεί γιατί το σύστημα κατέρρευσε», αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς και υπογραμμίζει πως το βασικότερο ερώτημα που μένει στο τέλος είναι αμείλικτο: «Όταν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τα οικονομικά του οίκου σου, πώς μπορείς να πείσεις ότι θα διαχειριστείς τα οικονομικά της χώρας;

Για να πάμε όμως και στο μέλλον, το ζητούμενο πλέον είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας που στρέβλωναν και στρεβλώνουν τον πολιτικό ανταγωνισμό σε βάρος των πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Σ' αυτό το πλαίσιο είναι και οι σχετικές προτάσεις του Ποταμιού - του κόμματος που δεν έχει δανειοδοτηθεί ούτε ένα ευρώ - ώστε η εξεταστική επιτροπή, εκτός από τηλεοπτικές ατάκες να αφήσει και μια προίκα για το αύριο».

Ο βουλευτής του Ποταμιού καταλήγει σχολιάζοντας πως στην εξεταστική επιτροπή το «τρίγωνο της διαπλοκής» ήταν σαν το μυστήριο στο τρίγωνο των βερμούδων: «Πολλοί μιλάνε γι' αυτό, κάτι υπάρχει, αλλά κανένας δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο…». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ