Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Μάνος: Μην ξεχνάμε το μεγάλο θύμα του «τυποκτόνου» νόμου

Οι διώξεις σε βάρος του εκδότη Μ. Βασιλάκη παραλείφθηκαν σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337707-702344.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μια σημαντική παράλειψη του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην επικεφαλής του κόμματος «Δράση» και πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος. Στο άρθρο του ο κ. Μανδραβέλης αναφέρεται στη σωρεία διώξεων κατά δημοσιογράφων, αλλά σύμφωνα με τον κ. Μάνο παραλείπεται ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του «τυποκτόνου» νόμου ο εκδότης του Athens Books Review, Μανώλης Βασιλάκης. «Εντύπωση μου κάνει η παράλειψη του Πάσχου Μανδραβέλη να αναφέρει το μεγάλο θύμα του "τυποκτόνου" νόμου, Μανώλη Βασιλάκη. Το 1999 σωρεία πανομοιότυπων αγωγών υποβλήθηκαν εις βάρος του Μ. Βασιλάκη από το «Δίκτυο 21» του Φαήλου Κρανιδιώτη», γράφει ο κ. Μάνος.

Και συνεχίζει: «Ο Βασιλάκης τελικώς δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Προηγουμένως το Ελληνικό Κράτος προσπάθησε να τον εξοντώσει οικονομικά αρνούμενο να συνεκδικάσει τις δεκάδες πανομοιότυπες υποθέσεις. Επίσης, η τελευταία καταδίκη με τον «νόμο Βενιζέλου» ήταν της Athens Review of Books την οποία διευθύνει ο Βασιλάκης από τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά, και είναι πρόσφατη η απόπειρα κατάσχεσης εις βάρος της Athens Review.

Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης ότι οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα. Γι'αυτό ανέχτηκαν να υπάρχει στο Σύνταγμα η γελοία και επικίνδυνη διάταξη «Νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος» χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν. Τρεις συνταγματικές αναθεωρήσεις έγιναν και ποτέ οι Ενώσεις Συντακτών δεν παρενέβησαν για την κατάργηση των απαγορεύσεων στο άρθρο 14 του Συντάγματος.

Αλλά ο κ. Μανδραβέλης παραλείπει να πει ότι στην πρόταση μας για ένα καινοτόμο Σύνταγμα (που δημοσίευσε η Καθημερινή) ρυθμίζονται τα ζητήματα του τύπου με τρόπο λιτό και ελεύθερο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.