Πολιτικη & Οικονομια

Βίτσας: Κάναμε προσλήψεις για τα hotspots, η αλήθεια είναι πως δεν πήγαν

Τι είπε για προσφυγικούς καταυλισμούς και αξιολόγηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337173-701188.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει και έκαναν λόγο για διορισμό 2.500 ατόμων από την κυβέρνηση – προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των hotspots – που ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτά.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βίτσας: «Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για συμμετοχή σε προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hotspots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το θέμα δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα, την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος για την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα, αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως «θέλουμε γρήγορα να κλείσει η αξιολόγηση, με κοπιώδη προσπάθεια θα μπορούσαν να κλείσουν οι διαφορές στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και τα ενεργειακά».

Ο ίδιος πάντως, ανέφερε πως η διαπραγμάτευση δεν κλείνει λόγω διαφορετικών θέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ