Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Σημασία έχει το σακί να έχει γερά καρύδια κι ας είναι λίγα

Τι προτίθεται να κάνει με το Ποτάμι, τις συνεργασίες και τι εκτιμά για το ενδεχόμενο εκλογών 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337100-701051.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής φεύγει το πρωί από το κόμμα του και το μεσημέρι καλείται από την αρχηγό ενός άλλου κόμματος να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο iefimerida.gr απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Ιλχάν Αχμέτ.

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική δύναμη του Ποταμιού όπως έχει διαμορφωθεί στην παρούσα στιγμή τόνισε: «Όπως μου είπε ένας αγρότης το πρωί στην Εύβοια, “Σημασία έχει το σακί να έχει γερά καρύδια κι ας είναι λίγα”».

Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Είμαστε σε επαφή. Και τους ωθήσαμε να επιμείνουν. Δεν είναι ώρα για αποστρατείες. Και οι τρεις τους, έχουν τολμήσει να διαφοροποιηθούν από τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό» συμπληρώνοντας όμως την ανάγκη να προστεθούν νέες δυνάμεις στο εγχείρημα.

Ερωτώμενος αν θα μετείχε στη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ενωμένου Κινήματος στο Κέντρο ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η πρόταση του Ποταμιού παραμένει στο τραπέζι και παράλληλα συμπλήρωσε: «Η κρίση απαιτεί συνεργασίες, όμως η κυρία Γεννηματά θα πρέπει να απαντήσει πως είναι δυνατόν να θέλει να συνεργασθεί με ένα κόμμα και ταυτοχρόνως να καλεί τους βουλευτές του να το εγκαταλείψουν».

«Δεν νομίζω ότι σκέφτονται εκλογές. Οι 153 καλά περνούν. Άλλωστε η κυβέρνηση εξέφρασε την “απόλυτη δέσμευσή της να παραμείνει συμμορφωμένη με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο”. Χρησιμοποιώ ακριβώς τις λέξεις που έγραψε ο κ.Τσακαλώτος στην επιστολή του. Ε μετά από αυτή τη δήλωση δεν πας σε εκλογές» απαντά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι τρικλοποδιές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Μας φτάνει ο Ερντογάν, δεν θέλουμε και άλλους σαμποτέρ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως υπήρξε ο πολιτικός αρχηγός που έχει εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, απάντησε πως «Άνθρωποι που απειλούνται με βασανιστήρια, λιντσαρίσματα και εκτελέσεις δεν μπορούν να εκδίδονται από ένα ευρωπαϊκό κράτος. Τελεία!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ