Πολιτικη & Οικονομια

«Διαπλεκόμενες ντουντούκες» οι δημοσιογράφοι σε ΔΟΛ – Mega

Και μπόλικος αυτοεκθειασμός από τον υπουργό Παππά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336267-698518.jpg

«Διαπλεκόμενες ντουντούκες» χαρακτήρισε δημοσιογράφους σε ΔΟΛ και  Mega ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Λεπτομερέστερα, σε φιλικότατη συνέντευξη προς την «Εφημερίδα των Συντακτών», του δόθηκε δυνατότητα ν΄ αναπτύξει πλήρως τις θέσεις του, καθώς όχι μόνο δεν του έγινε καμιά δύσκολή ερώτηση, αλλ΄ αντίθετα, του δόθηκαν και πολλές πάσες για να τα πει ακόμα καλύτερα. Το αποτέλεσμα ήταν  ένας καθαρός αυτοεκθειασμός για την τέλεια πολιτική του..

Τα κύρια σημεία:

  • «Θεωρώ ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης παραμένουν ακλόνητα στην άποψη πως καλώς κάναμε και προχωρήσαμε στην επιχείρηση ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου».
  • Έχουν ακουστεί χυδαιότητες για μένα. Στην αρχή παραξενεύεσαι, μετά ενοχλείσαι, στο τέλος κλείνεις την τηλεόραση απλώς και απομακρύνεις τους οικείους σου από αυτήν. Συνεχίζεις όμως· αλλιώς δεν γίνεται.
  • Ο στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα. Έχω κάνει τις επιλογές μου και είμαι έτοιμος για τα επίχειρα της δημοσιότητας. Όταν πιστεύεις κάτι και αγωνίζεσαι, δεν αρκεί να διαπιστώνεις το μίσος των απέναντι.
  • Πρέπει να οργανώνεις την άμυνά σου και το μυαλό σου για να φτιάξεις τις κατάλληλες συμμαχίες. Αυτό ήταν δύσκολο, όντως
  • Η δική μας γενιά δεν δικαιούται ούτε να φοβάται ούτε να τρομάζει ούτε να οπισθοχωρεί.
  • Αυτοί λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τους βάλει λουκέτο. Δεν νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε σε κανέναν ιδιοκτήτη στο Mega ή στον ΔΟΛ να πληρώσει στους εργαζόμενους τους μισούς, μόνο, μισθούς από το 2016. Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ομαλότητα στην αγορά εργασίας.
  •  Επιμένω πάντως πως μέσα στον ΔΟΛ και στο Mega κατηγορούν κι εσάς προσωπικά. Ειδικά διάφοροι δημοσιογράφοι. Δεν γίνονται πιστευτοί. Είναι αυτές οι διαπλεκόμενες ντουντούκες, οι ίδιες που πηδούν τώρα πρώτες από το καράβι σαν τα ποντίκια και με τρόπο θεαματικό.
  • Οι τράπεζες μπορούν να λάβουν κάποια πολιτική εντολή; Αυτά τα πράγματα είναι οριακά. Δεν γίνεται. Ειδικά όταν 1ον) είμαστε λίγες μέρες πριν από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής2ον) έχει ξεσηκωθεί τόσος ντόρος για τα δάνεια των ΜΜΕ στην Ελλάδα και,3ον) ο SSM έχει εποπτεία στις ελληνικές τράπεζες. Είναι ένα περιβάλλον που επιβάλλει όλοι να κινούνται μέσα σε πλαίσιο κανόνων
  • Γιατί όμως ο κ. Φλαμπουράρης τρέχει και αγωνίζεται για τον Μαρινόπουλο αλλά δεν δείχνετε την ίδια σπουδή και για τον ΔΟΛ; Εργαζόμενοι δεν βρίσκονται κι εκεί; Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση; Να είσαι βέβαιος πως αν βρεθεί κάποιος, όπως ο Σκλαβενίτης, που θα διασώζει θέσεις εργασίας και θα βάλει χρήματα στον ΔΟΛ, εμείς θα τον ενθαρρύνουμε. Το παράδειγμα του Μαρινόπουλου είναι χαρακτηριστικό γιατί η ιδιοκτησία του υποχρεώθηκε και να πληρώσει και να αποχωρήσει μετά παραδίδοντας την εταιρεία.
  • Ήδη δέχτηκα αιτήματα από κάποιους καναλάρχες να μην πληρώσουν για τις άδειες. Ευελπιστούν πως το ΕΣΡ θα αποφασίσει έναν μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών αδειών, οπότε το τίμημα θα είναι από ελάχιστο έως και ανύπαρκτο.
  • Επιμένετε ακόμα πως ο αριθμός 4 (τέσσερα) για τις άδειες ήταν σωστός; Το σημαντικό ήταν να σταλεί ένα μήνυμα πως το τοπίο ρυθμίζεται, μπαίνουν κανόνες και ανοίγει η αγορά. Στον αριθμό 4 δεν κατέληξα μόνος μου. Είδαμε τα οικονομικά στοιχεία, διαβουλευτήκαμε, λάβαμε υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις
  • Δεν ήταν κάπως σπασμωδική η αντίδρασή σας στα επικριτικά για την κυβέρνηση δημοσιεύματα των Financial Times και του Guardian; Όχι. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να αντιδράς, δεν μπορείς να τις αφήνεις έτσι. Αποτελούν δημοσιεύματα που κινούνται στη σφαίρα της πολιτικής σκοπιμότητας, γιατί είναι μονομερή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.