- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΣΕΕ: Πτώση στον τζίρο Δεκεμβρίου για τα καταστήματα λιανικής
Οι εκτιμήσεις για τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών
Κάτω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ήταν ο στόχος, διαμορφώθηκε ο τζίρος του Δεκεμβρίου στα καταστήματα λιανικής, έναντι 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015 και 6,43 δισεκατομμυρίων το 2009, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Η ΕΣΕΕ εκτιμά πως η κάμψη οφείλεται κυρίως στην πληθώρα των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς οι φορολογούμενοι έπρεπε έως το τέλος του 2016, να καταβάλλουν:
- Την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος
- Την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ
- Τα τέλη κυκλοφορίας
- Τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
- Τη δόση των παρακρατούμενων φόρων από επιχειρήσεις
- ΦΠΑ και ΦΜΥ
«Όλα όσα δηλαδή συνιστούν παράγοντες περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης και απομύζησης δυνητικών πόρων που θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία» όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
«Οι διαρκείς και απρόσμενες απαιτήσεις που εγείρουν σε τακτική βάση οι εκπρόσωποι των δανειστών, κρατώντας ανοικτή τη β' αξιολόγηση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πέραν του εκνευρισμού που προκαλούν στην αγορά, συντελούν ταυτόχρονα στη διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, αδυναμίας προγραμματισμού και συνεχούς αναβλητικότητας» σημειώνει σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα.
«Η υιοθέτηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από πλευράς παραγωγικών φορέων, αποτελεί την πλέον ρεαλιστική λύση για την άρση του αδιεξόδου και την επιστροφή στη κανονικότητα» τονίζει.
«Ευελπιστώ η έλευση του νέου έτους, να φέρει επιτέλους εφαρμογή μέτρων που θα προσιδιάζουν στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, επιλύοντας χρονίζουσες αδυναμίες και παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, ώστε να επιφέρουν την αναγκαία αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και κατά συνέπεια του τζίρου των επιχειρήσεων σε βιώσιμα επίπεδα. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου εμπόρους, καλή χρονιά, με περισσότερες πωλήσεις και λιγότερους φόρους» καταλήγει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.