Πολιτικη & Οικονομια

ΕΣΕΕ: Πτώση στον τζίρο Δεκεμβρίου για τα καταστήματα λιανικής

Οι εκτιμήσεις για τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335688-697358.jpg

Κάτω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ήταν ο στόχος, διαμορφώθηκε ο τζίρος του Δεκεμβρίου στα καταστήματα λιανικής, έναντι 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015 και 6,43 δισεκατομμυρίων το 2009, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η ΕΣΕΕ εκτιμά πως η κάμψη οφείλεται κυρίως στην πληθώρα των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς οι φορολογούμενοι έπρεπε έως το τέλος του 2016, να καταβάλλουν:

  • Την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος
  • Την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ
  • Τα τέλη κυκλοφορίας
  • Τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Τη δόση των παρακρατούμενων φόρων από επιχειρήσεις
  • ΦΠΑ και ΦΜΥ

«Όλα όσα δηλαδή συνιστούν παράγοντες περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης και απομύζησης δυνητικών πόρων που θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία» όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

«Οι διαρκείς και απρόσμενες απαιτήσεις που εγείρουν σε τακτική βάση οι εκπρόσωποι των δανειστών, κρατώντας ανοικτή τη β' αξιολόγηση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πέραν του εκνευρισμού που προκαλούν στην αγορά, συντελούν ταυτόχρονα στη διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, αδυναμίας προγραμματισμού και συνεχούς αναβλητικότητας» σημειώνει σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα.

«Η υιοθέτηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από πλευράς παραγωγικών φορέων, αποτελεί την πλέον ρεαλιστική λύση για την άρση του αδιεξόδου και την επιστροφή στη κανονικότητα» τονίζει.

«Ευελπιστώ η έλευση του νέου έτους, να φέρει επιτέλους εφαρμογή μέτρων που θα προσιδιάζουν στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, επιλύοντας χρονίζουσες αδυναμίες και παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, ώστε να επιφέρουν την αναγκαία αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και κατά συνέπεια του τζίρου των επιχειρήσεων σε βιώσιμα επίπεδα. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου εμπόρους, καλή χρονιά, με περισσότερες πωλήσεις και λιγότερους φόρους» καταλήγει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.