- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το συγκινητικό «αντίο» του Στ. Θεοδωράκη στον Τάσο Καρκαντζέλη
Το στέλεχος του Ποταμιού έφυγε αιφνίδια από τη ζωή
Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρετά το στέλεχος του Ποταμιού Τάσου Καρκαντζέλη, που αιφνίδια από τη ζωή.
«Πέθανε ο Τάσος Καρκαντζέλης. Όταν μου το είπαν το πρωί σαν χαζός ρώτησα: «Τι εννοείς;». Μου το ξαναείπαν αλλά εγώ συνέχισα: «Ο Τάσος;». Ναι, ο Τάσος. Δεν θυμάμαι πότε γνωριστήκαμε. Τον θυμάμαι όμως στην παραλία στην Καβάλα. Να τρέχει με τα φυλλάδια των ευρωεκλογών στα χέρια. Και μετά στη Σεβαστουπόλεως με μια κούτα χυμούς από ρόδι. Να σπρώχνει την πόρτα και να μπαίνει. Το ίδιο και στο συνέδριο. Και στη Θεσσαλονίκη μετά. Στη Δράμα… Πάντα με ένα χαμόγελο, με ένα στυλό στην τσέπη του πουκαμίσου και με χαρτιά με σημειώσεις. Κάθε λέξη του ήταν βαπτισμένη στο πάθος. Θύμωνε, γελούσε, διαφωνούσε, χειροκροτούσε. Όλα βαθιά από την καρδιά του. Αυτή θα ήταν που θα τον πρόδωσε.
Έφηβος στα καπνοχώραφα. Μετά οικοδομή με τον μικροεργολάβο πατέρα του. Βιομηχανικός εργάτης. Σερβιτόρος στα Χανιά. Σπούδασε και για 20 χρόνια ήταν σύμβουλος σε πάνω από 40 εταιρείες. Ώσπου κάποια στιγμή τις εγκατέλειψε και επέστρεψε στο χωριό του, στα χωράφια της οικογένειάς του. Δημιούργησε τη δική του φάρμα. «Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα» μας φώναζε και άμα κάποιος έδειχνε πως απορούσε, του αράδιαζε φωτεινά παραδείγματα που είχε ξετρυπώσει σε όλη τη χώρα. Έτσι είναι φίλε Τάσο. Υπάρχει και η Ελλάδα που δεν γνωρίζουμε. Οι άνθρωποι που χάνουμε. Τα χαμόγελα και οι φωνές που φεύγουν και κάνουν τη ζωή μας φτωχότερη.
Καλό ταξίδι φίλε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.