Πολιτικη & Οικονομια

Ευ. Βενιζέλος:«Το σενάριο Σόιμπλε για Grexit μπορεί να επανέλθει»

«Αν οι κυβερνώντες συνεχίζουν να παίζουν εν ου παικτοίς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334822-695322.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά πως το σενάριο Σόιμπλε για Grexit μπορεί να επανέλθει «αν οι κυβερνώντες συνεχίζουν να παίζουν εν ου παικτοίς». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβλέπει πως η κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία –σε ενδεχόμενο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων– δεν θα διστάσει να προσφύγει εκ νέου σε δημοψήφισμα ή εκλογές, με συνεπακόλουθο, μεγάλο κόστος για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον σχηματισμό μετέπειτα κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής, θεματοφύλακας της οποίας είναι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια η παράταξή μας».

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ακόμη ότι «δεν χαρίζουμε στη ΝΔ το κεκτημένο που είχε διαμορφώσει η χώρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ ούτε με αλλεπάλληλες εκλογές και μετεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ