Πολιτικη & Οικονομια

Σόιμπλε: Ρωτάω τους θεσμούς αν...

Οι μονομερείς «παροχές» Τσίπρα είναι συμβατές με το Μνημόνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333784-692264.jpg

Αν η λεγόμενη 13η σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους και η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε μερικά νησιά είναι ενέργειες συμβατές με τον Μνημόνιο, ρωτάει η γερμανική κυβέρνηση τους θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ).

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών (κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε), η  Γερμανία έχει ζητήσει από τους θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα να αξιολογήσουν το κατά πόσο οι πρόσφατες εξαγγελίες Τσίπρα είναι συμβατές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, θέλοντας μάλιστα  γρήγορη απάντηση. «Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μπορεί να πετύχει μόνο αν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τηρήσουν τις συμφωνίες. Δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες», είπε ο εκπρόσωπος, διατυπώνοντας αιχμή και κατά του ΔΝΤ.

Ακόμα, η γερμανική πλευρά αφήνει να εννοηθεί σαφώς ότι, αν οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συνάδουν με τις ελληνικές υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων, η μικρή ελάφρυνση χρέους που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurofroup μπορεί να καθυστερήσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.