Πολιτικη & Οικονομια

Βεβαιότητα Μαξίμου: Οι θεσμοί δεν θα αντιδράσουν

Είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο που θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333265-691084.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το ενδεχόμενο να αντιδράσουν οι θεσμοί αρνητικά στις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποκλείει το Μαξίμου μέσω του κυβερνητικού του εκπροσώπου. Μιλώντας στο Star ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η αντίδραση των δανειστών δεν πρόκειται να είναι αυτή που κάποιοι θα ευελπιστούσαν». Υποστήριξε ότι οι δαπάνες είναι θέμα της κυβέρνησης αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος που περιγράφεται στη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 για 0,5% πλεόνασμα το 2016 και δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα όσον αφορά το 2016.

 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση και νομίζω πως δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς είναι στην ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο που θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό και πιο ορθό κοινωνικά», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) καταγράφουν την υπεραπόδοση των εσόδων.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» να ανακληθεί αυτή η παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αν υπάρξει δυσφορία θα το συζητήσουμε, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.