Πολιτικη & Οικονομια

Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος της Ελλάδας - τι είπε για την Ιταλία

Τι είπε προσερχόμενος στο Eurogroup

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332742-689677.jpg

«Είναι μακρύς ο δρόμος για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών η Ελλάδα» διεμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος τη Δευτέρα στο Eurogroup, παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις του ιταλικού δημοψηφίσματος. 

Νομίζω ότι σημαντικό να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, και να εφαρμοστούν, για να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και αυτός είναι μακρύς δρόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα. 

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, που οδήγησε στην ήττα του Ματέο Ρέντσι, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολίασε: «η κατάσταση και οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες. Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί η Ιταλία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που να δώσει συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται…» «Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα, βλέπουμε το θέμα χαλαρά… αυτά έχουν τα δημοψηφίσματα, αυτά έχει η δημοκρατία, έτσι είναι τα πράγματα, ήταν τεταμένη ίσως η (προεκλογική) συζήτηση)». «Δεν πιστεύω ότι (το αποτέλεσμα) θα έχει ιδιαιτέρες επιπτώσεις στην κυβέρνηση» σχολίασε δε. 

«Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» τόνισε, απορρίπτοντας ότι υφίσταται θέμα κρίσης στην ευρωζώνη. 

«Είναι διαφορετικά πράγματα Αυστρία και Ιταλία, εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα στην Αυστρία, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε το ποσοστό των λαϊκιστών το 47%» απάντησε, ερωτηθείς για την ήττα των ακροδεξιών στην Αυστρία σε σχέση με το ιταλικό δημοψήφισμα. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε δε ως «ιδιαίτερα φιλόδοξη» την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση από τον Ματέο Ρέντσι, αναφέροντας ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν στη Γερμανία». 

«Οι Ιταλοί έχουν εμπειρία στις εκλογές θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, και θα τους υποστηρίξουμε» τόνισε. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ