Πολιτικη & Οικονομια

Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή Κατσίκη των ΑΝΕΛ στη Βουλή

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332433-689102.jpg
ΑΠΕ

«Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ; Δεν ξέρω, ρωτάω». 

Αυτά που μόλις διαβάσατε είναι λόγια του βουλευτή των ΑΝΕΛ και τα είπε από το βήμα της Βουλής σε συζήτηση για το νομοσχέδιο περί ίσης μεταχείρισης. 

Ο βουλευτής των κόμματος της συγκυβέρνησης είπε και άλλα. Όπως γράφει η Ναντίν Χαρδαλιά στο ΣΚΑΪ, επιστράτευσε και τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να πείσει το σώμα για τις απόψεις του, υποστηρίζοντας πως αυτή στηρίζει το γάμο «μεταξύ ανδρός και γυναικός», κάνοντας λόγο για μία οδηγία με καταχρηστικούς όρους που υποκρύπτει διεύρυνση της εφαρμογής της στα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Αν αυτό δεν ισχύει γιατί αντικαταστήθηκε ο όρος γεννετήσιος προσανατολισμός με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί ο γεννετήσιος σημαίνει ο τρόπος αναπαραγωγής κι αυτός με τον οποίο οφείλει να ζει ένα έλλογο ον , ακολουθώντας τα χρηστά ήθη», σημείωσε ο κ. Κατσίκης και συνέχισε βάζοντάς τα με το δικαίωμα της «αυτοδιάθεσης» διερωτώμενος τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού της Α’ Δημοτικού εάν η δασκάλα του κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί στο σχολείο ως άνδρας. 

Αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρών ο οποίος είπε στο «ερώτημα» του Κατσίκη  «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ;» είπε «Γιατί να μην είναι;» και ακολούθησε η «αποστομωτική» απάντηση του  Κατσίκη: «Λοιπόν, το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί να μην είναι, με κάνει να σας γνωρίζω καλύτερα και να πιστεύω και να εκτιμώ σε μια κλίμακα αξιοσύνης και το δικό σας IQ».

Η μονάδικη αντίδραση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έμμεση μέσω του Χρήστου Καραγιαννίδη , ο οποίος αναφέρθηκε στον Έρνστ Ρεμ που ήταν ναζί και ομοφυλόφιλος, ενώ έκανε επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους.

«Να συζητήσουμε για όλα χωρίς πάθη» είπε ο Χρ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «προφανώς δεν επιλέγονται οι άνθρωποι για μπέιμπι-σίτερ ή κούριερ σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ