Πολιτικη & Οικονομια

Hasta la Victoria’s Secret comandante

vasilis-stamatiou.jpg
Βασίλης Σταματίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332422-689094.jpg

Πάει, το χάσαμε το παλικάρι μας, πάνω στο άνθος της ηλικίας του. Ήταν 90, αλλά δεν τον έκανες πάνω από 140.


Κοίτα ατυχία. Πέθανε ο Φιντέλ, πάνω στην ώρα που οι επιστήμονες της χώρας του ήταν έτοιμοι να θέσουν σε τροχιά τους πρώτους καστροναύτες.


Όλος ο καλός ο Τρίτος Κόσμος ήταν στην κηδεία του. Ο Μαδούρο, ο Μοράλες, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, ο πρόεδρος της Γουινέας, ο πρόεδρος της Ναμίμπια και ο πρωθυπουργός της Μπανανίας.


Ο δικός μας, αφού παρακάλαγε για λεφτά τους νεοφιλελεύθερους Ευρωπαίους, μετά πήγε στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Μάλιστα εκφώνησε και επιτήδειο.


Ας λένε ότι θέλουν οι φιλελέ, ο Αλέξης γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ιστορία. Γι’ αυτό και σύγκρινε την κουβανική επανάσταση με τη δική μας του 1822.


Στο φινάλε, το ότι ο Φιντέλ δεν έκανε εκλογές δεν σημαίνει τίποτα, αφού ο λαός του έτσι κι αλλιώς τον αγαπούσε. Είναι όπως τα ζευγάρια, όταν το ξέρουνε πως αγαπιούνται δεν είναι ανάγκη να το λένε όλη την ώρα ο ένας στον άλλον.


Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής, ο Φιντέλ σηκώθηκε, έριξε σε όλους είκοσι ημέρες κράτηση και αναπαύθηκε εν ειρήνη.


Έχω όμως μία απορία. Σε τάφο θα τον θάψουνε ή σε πυραμίδα;


Μωρέ, καλά να λέτε που υπήρξε κι ο Φιντέλ κι έφτιαξε την οικονομία της Κούβας, κι έρχονται τώρα οι κουβανοί τουρίστες κατά χιλιάδες και μας αφήνουν τα πέσος του και κινείται η αγορά και βλέπουμε λίγη ανάπτυξη.


Πάντως από το αγωνιστικό παράδειγμα του Φιντέλ εγώ στέκομαι στις 35.000 γκόμενες. Hasta la Victoria's Secret comandante.


Επιστρέφοντας, ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο και εξιστορώντας τις εντυπώσεις του από το ταξίδι στην Κούβα στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο της Βίβλου που ο Χριστός αναφωνεί «Ραούλ, Ραούλ, τι με καταδιώκεις;», για να διευκρινήσει ότι επρόκειτο περί παρεξήγησης και, όπως τον διαβεβαίωσε ο Ραούλ Κάστρο, ο Ιησούς αφέθηκε τελικά ελεύθερος ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια σε κουβανέζικη αγροτική φυλακή, το οποίο επιτέλους εξηγεί εκείνο το κενό στη βιογραφία Του.


Να μου το θυμηθείτε, θα κάνει τρίτο παιδί και θα το βγάλει Φιντέλ. Για συντομία Τέλη.


Και μετά θα κάνει τέταρτο που θα το βγάλει Κιμ, για συντομία Μάκη. Βέβαια το Μάκης είναι πιο μεγάλο από το Κιμ. Αλλά και η αριστερά είναι πιο μεγάλη από την άλγεβρα.


Επίσης, πήρε και τον Καρανίκα μαζί για να δείξει στους Κουβανούς πώς φτιάχνεται το μποχίτο.


Στα αμιγώς ελληνικά, βάλανε τον Μηλιό διευθυντή στο Φεστιβάλ Αθηνών. Άντε, με το καλό και τον Βαρουφάκη στη Γιορτή Κρασιού στο Δαφνί.


Ζητείται κοπέλα 22-28 ετών, εμφανίσιμη, ύψος 1.70 και άνω, εμπειρία στο χορό και στο θέατρο, για θέση γενικού διευθυντή μεγάλης ΔΕΚΟ που θα αποτελέσει ατμομηχανή της δίκαιης ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενες στείλτε μου ίνμποξ.


Μία καλλιτεχνική ερώτηση: Ο Βιν Ντίζελ κάνει και για καλοριφέρ;


Εγώ πάλι, όταν χασμουριέμαι, βγάζω σέλφι και μετά την ποστάρω στο Νύσταγκραμ.


Με τόσο κρύο, είμαστε στο σπίτι όλοι συναχωμένοι. Το ποιος θα πάει στο φαρμακείο το αποφασίζουμε αψιουκρατικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ