Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: O Παπαδημητρίου αναγκάστηκε να αποσύρει άρθρο με φωτογραφικές διατάξεις για πρόστιμα σε επιχειρηματίες

Το άρθρο 19 του ν/σ για απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332083-688262.jpg

Απέσυρε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου το άρθρο 19 από το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και την Τρίτη θα γίνει σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα, παρότι υπερψηφίζει την αρχή του νομοσχέδιου, έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις (με αιχμή το άρθρο 19 για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο με πλαστά δικαιολογητικά) και δήλωσε ότι το καταψηφίζει όπως και το άρθρο 24 (για τη μη ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ αποφάσεων απευθείας ανάθεσης), ενώ με επιφύλαξη αντιμετωπίζει όλα τα άρθρα.

Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επίσης είπε ότι για το άρθρο 19 υπάρχει ανακοίνωση του ΣΕΤΕ που αναφέρει ότι η ρύθμιση αφορά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, διέψευσε ότι το άρθρο 19 αποτελεί φωτογραφική διάταξη και τόνισε πως πρόκειται για μια νέα διοικητική προσέγγιση που υιοθετήθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, τελικώς απέσυρε το συγκεκριμένο άρθρο.

 Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ