Πολιτικη & Οικονομια

Αλλού γι΄ αλλού οι υπουργοί Σκουρλέτης – Παπαδημητρίου

«Καφενείο» η κυβέρνηση ως προς το ΔΝΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331971-688000.jpg

Εικόνα καφενείου «καφενείου» εμφάνισε (και) σήμερα  η κυβέρνηση σχετικά με την επιθυμία συμμετοχής ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό «πρόγραμμα διάσωσης», καθώς δυο  κορυφαίοι υπουργοί, οι κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου  (Οικονομίας) και Πάνος Σκουρλέτης (Εσωτερικών) υποστήριξαν διαμετρικά αντίθετες θέσεις:

Λεπτομερέστερα, παρά τις περίτεχνες διατυπώσεις και το συγκαταβατικά λόγο που χρησιμοποίησαν στο θέμα, στο «δια ταύτα» είπαν:

Ο μεν κ. Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στο «Bloomberg»: «Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν και εμείς τους θέλουμε εντός… Στο τέλος, πάντα υπάρχει μία συμφωνία. Δεν είναι η συμφωνία που αρέσει σε όλους, αλλά πιστεύω ότι είναι μία συμφωνία με την οποία μπορεί να ζήσει κάθε πλευρά»

Ο δε κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ: «Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ»… Το ΔΝΤ το θέλει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφανγκ  Σόιμπλε, «γιατί βρίσκει ένα σύμμαχο στην υποστήριξη των ακραίων συνταγών λιτότητας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ