Πολιτικη & Οικονομια

Κρίσιμες οι ώρες για την υγεία του Κωστή Στεφανόπουλου

Δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331177-685877.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την υγεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Για την ακρίβεια, οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό Αντώνιο Δημητρακόπουλο, τομεάρχη Παθολογικού Τομέα του «Ερρίκος Ντυνάν», και διευθυντή του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στεφανόπουλος, εισήχθη στο Νοσοκομείο, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Κλινικά και απεικονιστικά διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως. Παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, η κλινική του εικόνα βαίνει επιδεινούμενη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», ο κ. Στεφανόπουλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που προβληματίζει επιπλέον τους θεράποντες γιατρούς είναι ότι η υγεία του 90χρονου πολιτικού είναι ήδη επιβαρυμένη από άλλα προβλήματα υγείας που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ