Πολιτικη & Οικονομια

Σφυρίδα και γαρίδες θα ταΐσουν στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ομπάμα (video)

Πολιτικές «καραμπόλες» για το ποιοι τελικά αποφασίστηκε να παραστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330690-684438.jpg
EPA / JOSHUA ROBERTS

Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στις 19:30 απόψε, Τρίτη, προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη, ενώ λόγω της απουσίας της Μισέλ Ομπάμα, στο δείπνο δεν θα παρακαθίσουν ούτε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, ούτε η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εκτός λίστας έμειναν και οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Το μενού του επίσημου δείπνου καταρτίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπειτα από σχετική ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών για το αν υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος. Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τα τρώει όλα...

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά βοηθάει εθελοντικά στο Προεδρικό σε ειδικές περιστάσεις.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Πολιτικές «καραμπόλες»

Λίγοι θα είναι οι υπουργοί που θα παρακαθίσουν στο δείπνο, ενώ από πολιτικούς αρχηγούς, εκτός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα είναι μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη.

Αντίθετα, στη λίστα των προσκεκλημένων βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι μπορούν να παρεβρεθούν, οι πρώην πρωθυπουργοί ενώ αναμένεται να είναι στο δείπνο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις πανεπιστημίων. Τον Ομπάμα θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογραφικού ομίλου ΔΟΛ, ο κατάλογος των προσκεκλημένων αριθμεί περί τα 120 – 130 άτομα, εκ των οποίων τα περίπου 40 – 50 είναι της αμερικανικής αποστολής.

Πάντως, εκτός των πολιτικών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης που «έφαγαν πόρτα» για το δείπνο, εκτός μένουν επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι -πλην των επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, Διονύση Τσακνή και Μ. Ψύλλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY