Πολιτικη & Οικονομια

Διαψεύδει η Γεροβασίλη ότι οι θεσμοί ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο

Επειδή έμεινε αλώβητο, αντίθετα με τον ιδιωτικό τομέα 

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330509-684057.jpg

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί ζητούν επίμονα απολύσεις στο Δημόσιο, διέψευσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι δανειστές επανέρχονται στο θέμα του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι φέρονται να ζητούν να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι επίορκοι υπάλληλοι και όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον  κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και να μπει «λουκέτο» σε φορείς «φαντάσματα».

«Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτήρισε το δημοσίευμα η Όλγα Γεροβασίλη. Για τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», η υπουργός ανέφερε ότι αυτό έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018, ενώ για την άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων απάντησε ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση.

Σε ό,τι αφορά την απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές, η κ. Γεροβασίλη παρέπεμψε στο νόμο για το νέο μισθολόγιο (4354/15), στον οποίο δεν προβλέπεται ποινή απόλυσης στο ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας
Σκρέκας μετά την δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης

«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»

Vidcast Μακριά από το Πλήθος | Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καθήκον να είναι αισιόδοξοι
Vidcast Μακριά από το Πλήθος | Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καθήκον να είναι αισιόδοξοι

Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY