Πολιτικη & Οικονομια

Κυβέρνηση – κόμματα για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Χειροβομβίδα τα ξημερώματα μ' ένα τραυματία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330294-683423.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

 «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών γι’ αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι», λέει  ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. 

Σε δυο αναρτήσεις στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Ανησυχία και αγανάκτηση για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημα μας. Εκφράζω την συμπαράσταση όλων μας στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και σε όλους τους αστυνομικούς για την δύσκολη αποστολή τους»

 Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης» 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης ανέβασε στο Τwitter το εξής: «Βγάζουν γλώσσα στην κοινωνία χτυπώντας στο Σύνταγμα. Στόχος δεν ήταν η πρεσβεία αλλά η επίδειξη δύναμης. Η απραξία Τόσκα τούς δίνει έδαφος»

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία και εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από τη διασπορά των θραυσμάτων και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι σχέσεις του ελληνικού λαού με τον φίλο λαό της Γαλλίας στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια για να διαταραχθούν από τέτοιου είδους απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ