Πολιτικη & Οικονομια

Λυδία Κονιόρδου: «Είναι καλό κάποιος να μιλά με έργα αντί με λόγια»

«Ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί με την Παιδεία, τον τουρισμό και την παραγωγικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329923-682492.jpg
ΑΠΕ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε επίσημα σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τον απερχόμενο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά.

Τον Μπαλτά τον αποχαιρέτησαν οι εργαζόμενοι στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και αφού πρώτα ο ίδιος έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του στο υπουργείο, στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, του σύγχρονου πολιτισμού και του παραγωγικού έργου του ΕΣΠΑ.

 «Είναι καλό κάποιος να μιλά με έργα αντί με λόγια»

Αριστείδης Μπαλτάς και Λυδία Κονιόρδου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού. 

«Μετά το σπουδαίο έργο θα είμαι φειδωλή, γιατί είναι καλό κάποιος να μιλά με έργα αντί με λόγια» είπε η νέα υπουργός, ευχαριστώντας και δημόσια τον πρωθυπουργό για την επιλογή του, «για την τεράστια τιμή» στο πρόσωπό της.

«Χρειάζεται μεγάλη συστράτευση των δυνάμεων αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα» τόνισε η νέα υπουργός, υπογραμμίζοντας: «Ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί με την Παιδεία -που είναι το μέλλον του τόπου, με τον Τουρισμό και την παραγωγικότητα, με ήπιους τρόπους. Να αναδειχθεί η παραγωγικότητα, τα περίφημα προϊόντα και οι δυνάμεις του τόπου μας, μέσα από μια υγιή επιχειρηματικότητα και τη φιλοσοφία της αειφόρου ανάπτυξης, επειδή πρέπει να διατηρηθεί η μνήμη και η μοναδική ομορφιά του τόπου. Η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντοτε ανοιχτή στους αρχαιολόγους, τους καλλιτέχνες, τους λογοτέχνες, τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης για να τους διευκολύνουμε να φέρουν το έργο τους στον κόσμο» κατέληξε η υπουργός, παραλαμβάνοντας το υπουργείο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, χαιρέτησε στην τελετή εκ μέρους των εργαζομένων. «Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι συγκινημένοι για τη συνεργασία, την κατανόηση, τη σοφία, την υποστήριξή σας προς τους εργαζόμενους.

Να ξέρετε ότι στο ΥΠΠΟΑ αφήσατε το όνομα ενός πολύ καλού υπουργού» είπε απευθυνόμενη στον απερχόμενο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά η κα Βλαζάκη και ευχήθηκε στην υπουργό, Λυδία Κονιόρδου, να αφήσει κι εκείνη ένα πολύ καλό όνομα σ’ αυτό το δύσκολο υπουργείο «που φαινομενικά μοιάζει μικρό και απλό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ