Πολιτικη & Οικονομια

Μίχαλος vs Κοτσακά ενόψει ανασχηματισμού

Τρίτο δείγμα γραφής για ανοίγματα προς τα δεξιά, μόλις λίγα 24ωρα πριν την πρόταση Πολύδωρα

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329530-681617.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαίτας

Μπορεί το Μαξίμου να διέψευσε τα περί συμμετοχής του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι όμως ολοφάνερο πως ο πρωθυπουργός αναζητεί πρόσωπα που να τεκμηριώνουν μια εικόνα αμφίπλευρης διεύρυνσης. Είναι το τρίτο δείγμα γραφής για ανοίγματα προς τα δεξιά, καθώς μόλις πριν από λίγα 24ωρα είχε προταθεί ο κ. Βύρων Πολύδωρας ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ, πρόταση που έκανε άνω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκε κακήν κακώς. Δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο υποδέχτηκε την περασμένη Τρίτη στο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας. Το όνομα του κ. Τζιτζικώστα είχε ακουστεί και κατά την κατάρτιση της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, τα ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά φαίνεται να περιορίζονται στα πρόσωπα του κ. Φώτη Κουβέλη, της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του κ. Στέφανου Τζουμάκα, χωρίς να διαφαίνεται κάποια άλλου είδους διεύρυνση στον ορίζοντα. Ακούγεται και το όνομα του κ. Αντώνη Κοτσακά, που ήδη έχει αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό στο νέο εκτελεστικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπόγειες αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί για δύο άλλες φημολογούμενες προθέσεις του πρωθυπουργού, να εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, τεχνοκράτες λόγου χάρη, αλλά και νεότερα στελέχη εκτός «κομματικής επετηρίδας»...

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ