Πολιτικη & Οικονομια

Για ποια θέματα θα συζητήσει ο Λαβρόφ με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Αθήνα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329408-681330.jpg
EPA/SERGEI ILNITSKY

Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο επίκεντρο της συναντήσεων που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί από χτες επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Με τον κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα παραστεί μαζί με τον κ. Λαβρόφ στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι δύο υπουργοί θα μεταβούν επίσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο.

Το απόγευμα ο κ. Λαβρόφ θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ