Πολιτικη & Οικονομια

Αποστάσεις Καραμανλή από Πολύδωρα - ΝΔ: Όλοι καταλάβαμε γιατί τον επέλεξε ο Τσίπρας

Νέα ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη στην ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329096-680502.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αποστάσεις φέρεται να κρατά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής από την υποψηφιότητα Πολύωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Εν τω μεταξύ μετά τη συνέντευξη του τελευταίου το μεσημέρι της Κυριακής στην ΕΡΤ, η ΝΔ προχώρησε σε νέα σκληρότατη ανακοίνωση εις βάρος του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που επικαλείται πηγές από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε είχε ούτε έχει καμία γνώση της υπόθεσης, και υπενθύμισαν ότι δεν έχει έλθει σε επαφή με τον κ. Πολύδωρα για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Το μήνυμα από το περιβάλλον Καραμανλή ήλθε λίγες ώρες αφότου ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Πολύδωρα «ψυχή» του πρώην πρωθυπουργού, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον στηρίξει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε έπειτα από ερώτηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Σιδηρόκαστρο: «Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την ψυχή του Καραμανλή, που είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που ξεκίνησε από το 1974, από το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχουν επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία εκείνοι που ο Καραμανλής κατονόμαζε ως άκρα».

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να το σκεφθεί ξανά μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι και να δει ότι άνθρωποι σαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της παράταξης, από την ίδρυσή της, δεν μπορεί να έχουν μια τέτοια αντιμετώπιση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και κατέληξε: «Αν έχουν τέτοια αντιμετώπιση άνθρωποι σαν τον Βύρωνα Πολύδωρα φανταζόμαστε τι αντιμετώπιση θα έχουν οι πολίτες».

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ, στη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν τον θέλουν επειδή δεν είναι κολλητός του Χριστοφοράκου και δεν έχει σχέση με τη διαπλοκή, το Μοσχάτο απάντησε με μια εξίσου σκληρή ανακοίνωση με την επίθεση που δέχθηκε.

Σε μία μόλις πρόταση, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε αφήνοντας πολλά υπονοούμενα: «Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ