- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς υποδέχθηκε ο πολιτικός κόσμος την πρόταση για Πολύδωρα στην προεδρία του ΕΣΡ
Όλες οι (αρνητικές) αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για πρόσωπο που η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί, ενώ παράλληλα ο Ν.Παππάς μιλούσε για ανάγκη εξεύρεσης συναινετικής λύσης.
Ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας μετέβη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την «τιμητική πρόταση», είπε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Δήλωσε άγνοια για το αν ΝΔ θα συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ σχετικά με τις αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «επικοινωνιακά παιχνίδια», απάντησε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα τάση για συναίνεση η οποία είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως.»
Συμπλήρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόθεση να εκθέσει τις σκέψεις του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλούσε για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του ΕΣΡ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συμπλήρωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, πρόσωπο που είχε προταθεί και από τη ΝΔ για την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο κ. Βούτσης είπε ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τα κόμματα εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων το απόγευμα (17:00) της Δευτέρας, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ».
Ωστόσο, η πρόταση-έκπληξη της κυβέρνησης δεν συνάντησε την θετική ανταπόκριση της Αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ηγεσία του ΕΣΡ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.
Ανακοίνωσε μάλιστα νομοθετική ρύθμιση, τη Δευτέρα, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
«Τα πρόσωπα θα εξεταστούν μετά» ξεκαθάρισε.
Την ανάγκη να αποσαφηνιστεί -έστω και με δέσμευση του προέδρου της Βουλής- ότι οι αρμοδιότητες επιστρέφουν στο ΕΣΡ επισήμανε η Δημοκρατική Συμπαρατάξη διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου.
«Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα λέει η τροπολογία και μετά θα συζητήσουμε για το ΕΣΡ» είπε ο κ. Λοβέρδος στο ΒΗΜΑ 99,5.
Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα εμφανίστηκε το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.
Το ΚΚΕ από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για την πίτα των ΜΜΕ, ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.
Η Ένωση Κεντρώων αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Για να υπάρχει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση. Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.