Πολιτικη & Οικονομια

Χρέος, προσφυγικό και Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328711-679639.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η πορεία του οικονομικού προγράμματος, το Κυπριακό και το προσφυγικό θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της παραμονής του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Όπως τονίζεται σε non paper του Μαξίμου, αυτή η εξέλιξη έρχεται «ως αποτέλεσμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία περιλαμβάνει συνεργασία και επαφές με ευρύ φάσμα κρίσιμων περιφερειακών και παγκοσμίων παικτών, από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη ως την Αίγυπτο και το Ιράν. Από την Κίνα και τη Ρωσία, ως τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις ΗΠΑ. Με επιτυχημένη τήρηση των απαραίτητων ισορροπιών και καθολική αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας, ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου».

«Η διεθνής θέση της Ελλάδας ενισχύεται. Οι προσπάθειές της αναγνωρίζονται. Καθίσταται, έτσι, πρόδηλο ότι οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί δήθεν "αναξιόπιστης κυβέρνησης" απορρίπτονται από παγκόσμιες δυνάμεις και πέφτουν στο κενό», προστίθεται. 

Σημειώνουν ακόμη ότι «η επίσκεψη Ομπάμα αναμένεται να αποτελέσει άλλο ένα σήμα υποστήριξης των ΗΠΑ στις ελληνικές προσπάθειες» τόσο στο θέμα της οικονομίας, όσο και το προσφυγικό, αλλά και το κυπριακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.