- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού
Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, που «βλέπουν» παντού εχθρούς
Η κοινωνία μας πρέπει να πιστέψει, πρώτα απ’ όλα, στον εαυτό της. Ότι μόνο με σκληρή δουλειά και μεθοδική προσπάθεια, μπορεί να υπερβεί τις αντιξοότητες. Να κατανοήσει ότι κανείς δεν μας υπονομεύει, αλλά και κανείς δεν μας χρωστάει τίποτα. Το εθνικό σπορ της μετάθεσης ευθυνών σε άλλους οδηγεί σε αδιέξοδο. Οφείλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε «εύκολες» λύσεις, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν! Οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν, αλλά ο εξαναγκασμός των εταίρων στο εξωτερικό είναι φενάκη.
Είναι καιρός πλέον να εγκαταλείψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, που «βλέπουν» παντού εχθρούς. Οι διεθνείς συμμαχίες μας –οι ευρωπαϊκές αλλά όχι μόνο αυτές– είναι πολύτιμες. Με αυτές θα εξασφαλίζουμε οικονομικούς πόρους και προστατευμένο διεθνές περιβάλλον, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη. Θα τις διατηρήσουμε μόνο με την ενίσχυση της αξιοπιστίας μας. Αν κατανοήσουμε, δηλαδή, πως τα δικαιώματα πάνε μαζί με την τήρηση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Με απομόνωση και περιχαράκωση οι συνέπειες θα είναι να επιδεινωθούν δραματικά, κατά πολύ περισσότερο, οι συνθήκες για τη χώρα μας και τους πολίτες της.
Οι βαθιές τομές και οι ριζικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. Η «ασφάλεια» των συνηθειών είναι απατηλή. Διότι η στασιμότητα δεν σημαίνει σταθερότητα. Αντιθέτως οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, καθώς οι άλλες χώρες δίπλα μας τρέχουν γρήγορα προς τα εμπρός. Αποτελεί επείγουσα ανάγκη η ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις δημιουργικότητας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Διερωτήθηκε γιατί, εφόσον υπήρχαν υποψίες εναντίον του για το πρόσωπό του, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Ο Αλέξης Τσίπρας, η κεντροαριστερά και η νέα συσκευασία ενός παλιού πολιτικού προϊόντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.