Πολιτικη & Οικονομια

Ασφαλιστικά ταμεία: Αδιανόητο το έλλειμμα οφειλών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328136-678001.jpg

Σχεδόν 34 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια: 33,622,40) είναι το σύνολο των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σε όλα τα ταμεία της χώρας.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύει η «Ναυτεμπορική», στο ΙΚΑ χρωστάνε 19,512 δισ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ  10,507, στον ΟΓΑ 1,429 και μικρότερα ποσά σε άλλα πέντε ταμεία. Τουλάχιστον 3 δισ. θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, αλλά και για τα υπόλοιπα υπάρχει μέγιστη αβεβαιότητα.

Είναι αβέβαιο για πόσον καιρό ο προϋπολογισμός (δηλαδή οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι) μπορεί να καλύπτει τα ελλείμματα των ταμείων, επομένως κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, από νέες μειώσεις συντάξεων μέχρι ασφαλιστικό κραχ.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.