Πολιτικη & Οικονομια

Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου

Για το καλοκαίρι, το Μνημόνιο προβλέπει τετραπλασιασμό του ενεργού αριθμού των κουνουπιών

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 418
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32746-74160.jpg

Τεράστια έλλειψη σε πριονίδι, μελαμίνες, κουφώματα, παλιά έπιπλα, πατσαβούρες, παλιές κάλτσες και σώβρακα παρατηρείται στην αγορά, καθώς τα νοικοκυριά τα καίνε στα τζάκι και τις ξυλόσομπες για να αντιμετωπίσουν την αύξηση στο πετρέλαιο. Οι αρμόδιοι καθησυχάζουν την κοινή γνώμη για το νέφος μπίχλας που καλύπτει την πόλη, σημειώνοντας ότι οι ρύποι διατηρούνται σταθερά μόλις έντεκα φορές πάνω από το όριο συναγερμού και εννιάμισι φορές πάνω από το όριο ανεξέλεγκτου πανικού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα με τους εταίρους της τον δεσμεύει να μας πηδάει με κάθε δυνατό τρόπο, ασχέτως δημοσιονομικού αποτελέσματος. Πάντως δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2013 η κατάσταση θα εξομαλυνθεί με την εξίσωση της φορολογίας της σαβούρας θέρμανσης με τη σαβούρα κίνησης.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την καύση πινακίδων κυκλοφορίας, ταπετσαρίας αυτοκινήτων, τζίβας από καθίσματα, σαμπγούφερ, υγρών μπαταρίας και καλωδίων, και συνιστά οικολογικότερους τρόπους διαχείρισης των αυτοκινήτων που αποσύρονται λόγω αδυναμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας.

Για το καλοκαίρι, το Μνημόνιο προβλέπει τετραπλασιασμό του ενεργού αριθμού των κουνουπιών, επικάλυψη όλων των παραλιών με πίσσα και εμπλουτισμό των θαλάσσιων υδάτων με ναυτιλιακό πετρέλαιο, το οποίο ως γνωστόν παραμένει αφορολόγητο. Ενδεχομένως, δε, και κρύο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ